NOBILITET
науку
не спинити

Нобелівська премія створена, щоб підтримувати гуманізм та прогрес.

Прямо зараз героїчні захисники та захисниці України встали на заваді агресії та варварству. Завдяки їм ми навіть у таких екстремальних умовах зможемо розказати за що, кому, а головне навіщо була присуджена нобелівка 2022.

Як завжди ви почуєте кращих українських вчених, економістів, літераторів та правозахисників вже на шостому NOBILITET.

Хай голос розуму звучатиме гучніше за сирени. Не пропусти київську препаті вручення Нобелівських нагород – 2022, що відбудеться 3 грудня.
Подія відбудеться у гібрідному форматі:
НАЖИВО подію зможуть відвідати лише 50 осіб, а ось онлайн квитків в нас безліч.

Для ЗСУ, ТрО, нацгвардійців та інших представників сил оборони – онлайн безкоштовно. Не пропустіть унікальну можливість сповна насолодитися лекціями та спілкуванням зі знаними спікерами наживо.

До зустрічі!


КУПИТИ КВИТКИ

НА NOBILITET 2022
Ми почуємо 6 лекцій:

ФІЗИКА

Про те, які проблеми квантова фізика побачила у фундаментальному понятті реальності і яке це має відношення до прийдешньої революції в інформаційних технологіях.

ФІЗІОЛОГІЯ AБО МЕДИЦИНА

Про те, як історії кохання предків сучасних людей з неандертальцями та невідомими гомінідами стали поштовхом для нової дисципліни.

ЛІТЕРАТУРА

Про те, як перетворити кожну подію свого життя, від бурхливого роману до смерті матері, на текст і отримати визнання.

ХІМІЯ

Про те, чи можливо створити складну органічну молекулу так само легко, як клацнути пальцями. 

ЕКОНОМІКА

Про те, навіщо існують банки, як вони допомагають пережити кризи і чи зникнуть вони колись.

МИР

Про першу українську нобелівку, а також про те, як дати премію за критику влади і отримати критику за владу давати премії.

ПРОГРАМА ЗАХОДУ

ЗАХИСТ МИРУ

ОЛЕКСАНДРА РОМАНЦОВА

Виконавча директорка «Центру громадянських свобод» — лауреата цьогорічної нобелівки. У її відповідальність входить міжнародна адвокація результатів роботи Центру. Наразі вона знаходиться в Києві та координує мобільні групи, які документують воєнні злочини російської армії в рамках ініціативи «Трибунал для Путіна» на Київщині. З березня 2017 року Олександрі заборонений в’їзд до Російської Федерації та Республіки Білорусь. Отримати офіційну відповідь від влади РФ, що саме стало причиною заборони, так і не вдалось.

ЕКОНОМІКА

ЄВГЕН ДУБОГРИЗ

Один із найкращих українських експертів з банків, банківського нагляду та центробанкінгу. Євген працює в центрі CASE Ukraine, де займається аналізом банків та НБУ. До цього він чотири роки працював у Національному банку заступником директора департаменту та начальником управління макропруденційної політики, проводив стрес-тести банків, займався питаннями банківського нагляду та регулювання, аналізував фінансову систему та брав активну участь у побудові сучасного НБУ. Євген – автор постійних колонок в Forbes, НВ, Лівому Березі, Лізі та інших виданнях, де професійно та дотепно розповідає про те, як працюють українська економіка та українські банки.

ХІМІЯ

ОЛЕКСАНДР ГРИГОРЕНКО

Хімік-органік, молодий професор та старший науковий співробітник у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, а також науковий консультант добре відомої серед спеціалістів української приватної хімічної компанії «Єнамін». Він знає про «клік хімію» не з чуток — адже разом з колегами він брав участь у розробці нових реагентів для неї. Олександр успішно поєднує викладання в університеті, наукові дослідження та консультування бізнесу, а також є затятим шанувальником рок-музики, зокрема, жанру progressive metal.

ЛІТЕРАТУРА

БОГДАНА РОМАНЦОВА

Редакторка видавничих проєктів у видавництві «Темпора», викладачка на літературних курсах освітніх платформ Litosvita, Prometheus та інших. Літературна оглядачка «Українського тижня», «Лектюри», «Читомо», «Критичного Панча». Членкиня журі Премії президента України, Стипендії президента України, «Еспресо. Вибір читачів» та інших премій. Авторка есеїв та колонок про війну, що увійшли в польські, французькі та німецькі антології. І, що не менш важливо, хазяйка товстого британського кота на ім’я Хемуль.

МЕДИЦИНА ТА ФІЗІОЛОГІЯ

ПАВЛО ГОЛЬДІН

Доктор біологічних наук, провідний науковий співробітник Інституту зоології ім. І. І. Шмальгаузена НАН України. Павло Гольдін досліджує еволюцію сучасних і вимерлих китоподібних та інших ссавців, має праці з палеонтології і зооархеології і бере участь у палеогеномних дослідженнях у чорноморському регіоні. Серед іншого, описав нову родину китів і відкрив у китів «внутрішні роги». Його праці опубліковані у журналах «Current Biology», «eLife», «Nature Communications», «Biological Journal of the Linnean Society», «Evolutionary Biology», «Journal of Paleontology», «Journal of Vertebrate Paleontology» та інших професійних виданнях.«Моя наука».

ФІЗИКА

АНДРІЙ СЕМЕНОВ

Андрій — науковець, що професійно займається квантовою фізикою, провідний науковий співробітник в Інституті теоретичної фізики ім. М. М. Боголюбова. Окрім цього він викладає основи новітніх квантових технологій в Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка та в Київському академічному університеті. Андрій є співавтором наукових робіт про контрінтуїтивні та незвичні властивості квантового світла та про їхнє застосування до безпечного квантового зв’язку. Значною мірою його науковий шлях пов’язаний із Німеччиною, де він довгий час працював в Університеті Ростока. Андрій є активним представником міжнародної “квантової спільноти”, що дозволяє йому постійно тримати руку на пульсі в цьому бурхливому напрямку досліджень та робити в нього свій посильний внесок.

КВИТКИ

Квиток NOBLE дає змогу відвідати захід та вечірку після, фірмова футболка Nobilitet — у подарунок.

Кількість квитків обмежена — усього 30 штук.

Квиток NOBLE 2 (на 2 персони) дає змогу відвідати захід та вечірку після, фірмова футболка Nobilitet — у подарунок.

Кількість квитків обмежена — усього 30 штук.

Квиток NOBLE 3 (на 3 персони) дає змогу відвідати захід та вечірку після, фірмова футболка Nobilitet — у подарунок.

Кількість квитків обмежена — усього 30 штук.


З приводу купівлі корпоративних квитків (від 10 шт. за індивідуально розрахованою ціною) звертайтеся за адресою nobilitet.day@gmail.com або за телефоном +380674088600

Квиток онлайн на всі 6 лекцій дає змогу переглянути всі лекції в день заходу.

Квиток онлайн на 1 лекцію дає змогу переглянути одну лекцію на вибір в день заходу.

ЯК ЦЕ БУЛО
У ПОПЕРЕДНІ РОКИ:
Ми розуміємо ситуацію із карантином, тому будемо дотримуватись карантинних заходів:

- На вході всі продезінфікуємо руки й станемо трохи спокійнішими;

- Зберігатимемо соціальну дистанцію у 1.5 метра;
І так — якщо ситуація у Києві погіршиться і ми не зможемо провести захід в офлайн-форматі, то проведемо його онлайн для тих, хто придбав квиток. Або повернемо кошти.
2018
2017
ПРОІНІЦІАТИВУ
NOBILITET – це ініціатива, створена з метою популяризації науки. Спочатку проєкт фокусувався на відкриттях, що отримали Нобелівську премію. Однак зараз ініціатива сприяє поширенню широкого спектра знань, що базуються на досягненнях науки, можливостях інтелекту, вірі у прогрес та гуманізмі
ДЛЯ КОГОМИ
Для всіх тих, кому було ніколи не ліньки підставити собі стілець, щоб дістати товсту книгу з верхньої полиці.
НАШАМІСІЯ
Ми віримо, що у сучасному світі нобілітет — це не політики й нувориші, а вчені, мислителі, візіонери. Це люди, які формують майбутнє. Ми хочемо, щоб розум перемагав невігластво, жадібність та жорстокість.
НАШІПРОЄКТИ
NOBILITET ANNIVERSARY
Головний щорічний захід, який за традицією проходить в останню суботу перед 10 грудня — постійною датою вручення Нобелівської премії. Фізика, хімія, медицина і фізіологія, економіка, захист миру, література – протягом одного дня українські фахівці у форматі пізнавальних лекцій популярно розповідають про те, кому, за що і чому була вручена Нобелівка цього року.
NOBILITET NOW
Освітня програма для корпоративного сегмента. Ми розробляємо низку актуальних науково-популярних лекцій, які розповідають про те, що відбувається у сфері людського знання прямо зараз. Основна мета проєкту – розширення світогляду, формування критичного мислення, мотивація до саморозвитку ваших співробітників. Підбираємо теми і спікерів конкретно під потреби вашої компанії.
NOBILITET DISCOURSE
Нерегулярний формат двогодинних лекцій, присвячений окремим важливим науковим і суспільним темам. У різний час ми розповідали про поведінкову економіку, ЕКО, скандальну літературу, ДНК і багато іншого. Дивись відео на YouTube
NOBILITET FUTURE
Програма менторства для обдарованих абітурієнтів і студентів. Кращі українські вчені сьогодні готові передати свої знання і досвід новому поколінню. Ми віримо, що серед нової генерації української молоді обов'язково знайдеться майбутній український нобеліат.
Будьте одними з перших, хто дізнається нові події